Общинската избирателна комисия във Варна реши да бъдат прекратени предсрочно мандатите

...
Общинската избирателна комисия във Варна реши да бъдат прекратени предсрочно мандатите
Коментари Харесай

След местните избори: Спор около мандатите на кмета на Варна и районни кметове

Общинската изборна комисия във Варна реши  да бъдат прекъснати предварително мандатите на кметовете на регион " Приморски " и регион " Одесос " - Николай Желязков и Цветнен Цветков.

Решенията са след постъпили сигнали за несъответственост, че двамата са били част от търговски сдружения и подлежат на обжалване.

Такъв сигнал е изпратен и против новоизбрания кмет на Варна Благомир Коцев . В него се твърди, че той има присъединяване в търговски сдружения, регистрирани в Малта. От ОИК са решили Коцев да подава единодушие за даването на публично извлечение от Търговския указател на Малта.

Дано изпълнят великодушните си обещания, ще следим, написа Иван Портних в обществените мрежи

„ ОИК дава опция на Благомир Рубинов Коцев в период до 07.02.2024 година да подава в ОИК Варна документи удостоверяващи, че в законоустановения период са подхванати нужните дейности за преустановяване на присъединяване му или освобождението му от заемана служба в търговски сдружения регистрирани в Малта или за неналичието на твърдените в горния сигнал условия “, се добавя в решението.

В обществените мрежи Благомир Коцев разяснява сигнала и решението на Общинската изборна комисия като написа - „ Разбутахме кошера с осите и започнаха офанзива “.

„ Категорично декларирам, че това е безспорна неистина, и че истината може елементарно да се ревизира. Всички сдружения, свързани с корабния бизнес на фамилията ми, са заличени още преди няколко години, дружно със самата активност. Още като регионален шеф, през 2022 година, прекосих през всички вероятни инспекции за съгласуемост с длъжността “, акцентира кметът на Варна.

Коцев разгласява и разпечатки от малтийския указател, като показва, че сдруженията са били закрити.

„ В офанзивата посредством ОИК са намесени и персоналните заявления и каузи на районните кметове, които имат право на своята персонална позиция, която, сигурен съм, скоро ще създадат обществено притежание. Те са част от екипа ни и аз имам вяра в моралния им интегритет. Техническите елементи по декларациите им са тяхна персонална отговорност, която имам вяра, че всеки от тях може да поеме, както в този момент аз описвам пред вас елементи от моите заявления “, изяснява Коцев и във връзка с районните кметове.

Ето каква е картината регионалните градове, в които се организира балотаж

Решенията на изборната комисия могат да бъдат обжалвани пред съответния административен съд.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР